top of page

Beginnelingen & Recrea

Geboortejaar

Locatie

2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017

Oudenaarde, Maarkedal, Kruisem

Algemene informatie

BEGINNELINGEN

Skippers die voor het eerst aansluiten bij een rope skippingclub of reeds gesprongen hebben bij de groep Kidies en/of Sprinkhaantjes komen automatisch terecht in de groep ‘beginnelingen’. In deze groep wordt kennisgemaakt met alle facetten van rope skipping: single rope, double dutch, chinese wheel, 2p1 etc. Op het einde van het seizoen hebben de skippers de basisoefeningen en draaitechnieken onder de knie. 


Bij de beginnelingen doe je niet mee aan officiële competities, maar je krijgt wel de kans om mee te doen aan één of meerdere 'recreacups'. Een recreacup is een recreatieve wedstrijd georganiseerd door Gymfed. 


De beginnelingen trainen op hetzelfe uur als de recrea groep. Er wordt uiteraard voldoende gedifferentieerd en de groepen worden opgesplitst naar leeftijd en niveau. RECREA

Skippers die al minimum 1 jaar rope skipping ervaring hebben, kunnen kiezen om verder recreatief te springen in één van onze recreagroepen. In deze groep worden alle vormen van rope skipping verder uitgediept (single rope, double dutch, chinese wheel, 2p1 etc.). Plezier in rope skipping staat centraal. 


Bij recrea doe je niet mee aan officiële competities, maar je krijgt wel de kans om mee te doen aan één of meerdere 'recreacups'. Een recreacup is een recreatieve wedstrijd georganiseerd door Gymfed. 


De recrea groep traint op hetzelfde uur als de beginnelingen. Er wordt uiteraard voldoende gedifferentieerd en de groepen worden opgesplitst naar leeftijd en niveau. Zo kan iedereen op zijn/haar eigen tempo nieuwe skills onder de knie krijgen.

Trainingsuren & locatie

OUDENAARDE

Zaterdag

9.30u - 11.00u 

Sporthal Groenhof (kleine zaal)

Groenstraat 46, Oudenaarde


KRUISEM

Vrijdag

18.30u - 20.00u 

Sporthal Huise 

Kloosterstraat 18A, Kruisem


MAARKEDAL

Woensdag

17.30u - 19.00u

Sporthal De Maalzaak 

Maalzaakstraat 21, Maarkedal

Start lessen

De lessen voor recreatieskippers starten in de week van 9 september. 

Trainers

Foto door Peter Decuyper
bottom of page