Club

De Recrean Skippers vzw is een dynamische rope skippingclub die sinds 1994 actief is in Oudenaarde, Kruisem, Ronse en Maarkedal. De club kende een voortdurende groei en de laatste jaren mogen we steeds om en bij de 300 leden verwelkomen. Hiermee zijn wij één van de grootste rope skippingclubs van het land.

Jongeren vanaf 7 jaar kunnen zich inschrijven in onze afdeling in Oudenaarde, Kruisem, Ronse en Maarkedal. Zowel competitieve als recreatieve skippers kunnen zich aansluiten en op die manier kennis maken met deze fantastische sport. De club streeft ernaar om iedereen (kinderen, jeugd, jong volwassenen en volwassenen) op een gezonde manier te laten sporten. Met kwaliteitsvolle lessen en een goede begeleiding door onze gediplomeerde trainers behalen we al meer dan 25 jaar onze doelstelling.

Vanaf seizoen 2023-2024 kunnen ook kleuters en kinderen uit het eerste leerjaar terecht in onze club. 

Een club met topskippers en -trainers

De mooie resultaten van onze competitieskippers zijn een belangrijke aantrekkingspool voor jonge startende rope-skippers.

Al jaren zijn onze skippers zeer succesvol in het binnen- en buitenland. Bewijs hiervan zijn de vele titels en medailles die behaald werden op Belgische-, Europese- en Wereldkampioenschappen. De Recrean Skippers behoren tot de wereldtop en daar zijn we fier op.

Wie onze demoteams al aan het werk zag kan alleen maar beamen dat onze skippers toveren met touwen. Immers, rope skipping begint waar touwtjespringen eindigt.

Disciplines

In de ropeskippingsport zijn er verschillende disciplines. Er wordt zowel individueel als in team gesprongen. Dit kan met één (single rope) of met twee touwen (double dutch). Naargelang de leeftijdscategorie zijn er teams van 2 tot 3 skippers (mini’s) als 4 tot 6 skippers (beloften en 16+ (junioren en senioren)).

De competitiewedstrijden omvatten snelheids- en uithoudingsproeven (speed), gevolgd door vrije oefeningen op muziek (freestyle).

Een demoteam bestaat uit 11 tot 16 actieve skippers die tijdens hun wedstrijd een demonstratie op muziek brengen gedurende 5 tot 6 minuten. Alle aspecten van het rope skippen komen hier aan bod. 

Wil je de club wat beter leren kennen?

Kijk dan zeker even verder op deze site of kom eens langs op één van de trainingsmomenten.

Voor meer informatie kan je ook altijd een mail sturen naar: info@recreanskippers.be.

Heb je interesse om in te schrijven in de club ?

Geef je naam en adres door via info@recreanskippers.be.