top of page

Onze club

COS Rope Skippers vzw is een rope skippingclub uit Oudenaarde die sinds 1994 actief is. Oorspronkelijk stonden we bekend als de Recrean Skippers, maar sinds 2024 hebben we een naamsverandering doorgevoerd en zijn we actief als COS Rope Skippers. De club kende een voortdurende groei en de laatste jaren mogen we steeds om en bij de 300 leden verwelkomen. Hiermee zijn wij één van de grootste rope skippingclubs van het land.

Bestuur & Cel trainers

Ons bestuur bestaat uit een toegewijde groep vrijwilligers die met passie en visie de club leiden. Zij zorgen voor de dagelijkse werking, de organisatie van evenementen (met behulp van onze medewerkers) en de strategische ontwikkeling van de club.

Het bestuur wordt ondersteund door de cel trainers, een team van gediplomeerde en ervaren trainers, en een aanspreekpunt integriteit (API).

Doelgroep

Men kan zich inschrijven vanaf 5 jaar in onze afdelingen in Oudenaarde, Kruisem en Maarkedal. Zowel competitieve als recreatieve skippers kunnen zich aansluiten en op die manier kennis maken met deze fantastische sport.

 

De club streeft ernaar om iedereen (kleuters, kinderen, jeugd, jongvolwassenen en volwassenen) op een gezonde manier te laten sporten. Met kwaliteitsvolle lessen en een goede begeleiding door onze gediplomeerde trainers behalen we al meer dan 30 jaar onze doelstelling.

Toptrainers

We hebben heel wat gediplomeerde trainers in onze club die met hun expertise en passie onze skippers naar een hoger niveau tillen. Onze trainers hebben jarenlange ervaring in het begeleiden en coachen van skippers op alle niveaus.

 

De trainers zorgen voor een veilige, motiverende en uitdagende omgeving waarin elke skipper zijn of haar talent optimaal kan ontwikkelen. Daarnaast spelen ze een cruciale rol in het inspireren en opleiden van de volgende generatie rope skippers.

Topskippers

Onze competitieskippers trekken veel jonge rope skippers aan door hun prachtige prestaties. Al jaren zijn ze succesvol in binnen- en buitenland met talloze titels en medailles op Belgische, Europese en Wereldkampioenschappen.

De COS Rope Skippers behoren tot de wereldtop en daar zijn we fier op. Wie onze demoteams al aan het werk zag, kan alleen maar beamen dat onze skippers toveren met touwen. Immers, rope skipping begint waar touwtjespringen eindigt.

Q4Gym Gymfed

Q4Gym-label

Onze club heeft met trots het Q4Gym-label behaald, het online kwaliteitsinstrument van Gymfed. Een belangrijke rubriek binnen dit kwaliteitsinstrument is gezond en ethisch sporten, wat wij als club hoog in het vaandel dragen.

bottom of page